Składniki dla 2 osób:
- stek z polędwicy wołowej (ok. 300-350g)
- ok. 12 szt. pomidorków koktajlowych
- 2-3 łyżki oliwy
- papryczka chili
- łyżka octu winnego
- gałązka świeżego rozmarynu
- sól, pieprz do smaku
W naczyniu sporządzić marynatę - wymieszać oliwę, drobno pokrojoną chili bez pestek, ocet, drobno posiekany rozmaryn (zostawić kilka listków do dekoracji), sól i pieprz. Stek delikatnie skropić oliwą, smażyć na grillowej patelni po 2 minuty na każdej ze stron. Po zdjęciu z patelni włożyć do marynaty i moczyć po 2 minuty na każdej ze stron. Pokroić na plasterki grubości 1 cm, ułożyć na talerzu, udekorować połówkami pomidorków, gałązkami rozmarynu, polać pozostałą marynatą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz