O mnie


Co w sercu... to na języku...
Bo gotowanie ma sens tylko wtedy, kiedy robisz to z sercem i kiedy masz dla kogo...
Ja mam to szczęście, że mam dla kogo...
Jestem szczęściarą, prawda?

Gotowanie to moja pasja, sposób na wyciszenie i znakomity relaks. Gotuję dla moich bliskich i marzę, że kiedyś zacznę również dla szerszego grona...

Wciąż się uczę i podnoszę swoje kwalifikacje na różnych kursach i szkoleniach, do tej pory uczestniczyłam w następujących:



  1. Warsztaty z zakresu zupy pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Marcina Budynka
  2. Warsztaty z zakresu sałatki pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Wojciecha Pasikowskiego oraz Marcina Budynka
  3. Warsztaty z zakresu ryby i owoce morza pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Dymitrosa Anastasopoulosa oraz Marcina Budynka
  4. Warsztaty w bistro Masz gulasz Magdy Gessler z zakresu Gulasze prowadzone przez Urszulę Ziółkowską
  5. Warsztaty z zakresu dania z drobiu pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Pawła Hajn oraz Marcina Budynka
  6. Szkolenie z zakresu Dań Regionalnych w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
  7. Warsztaty z zakresu dania z ziemniaków pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Marcina Budynka
  8. Szkolenie z zakresu Pasztety, rolady i pieczyste w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
  9. Warsztaty z przygotowywania gęsiny w Kurt Scheller Academy w ramach akcji Czas na gęsinę
  10. Udział w konferencji dla blogerów kulinarnych Food Bloger Fest II w siedzibie Agora w Warszawie
  11. Warsztaty Smaki Życia z zakresu urządzania przyjęć, dekorowania stołu oraz savoir-vivre prowadzone przez Magdę Gessler oraz szefa kuchni restauracji AleGloria w Warszawie
  12. Warsztatach sushi prowadzone przez Alicję i Alona Than w Izumi Sushi Biały Kamień
  13. Szkolenie z zakresu Zupy Świata w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
  14. Warszaty z zakresu Makarony pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Giancarlo Russo oraz Marcina Budynka
  15. Szkolenie z zakresu Kuchnia włoska – Pizza&Pasta w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
  16. Warsztaty z kuchni włoskiej prowadzone przez Giancarlo Russo i zorganizowane przy współpracy z firmą agros-nova (marka Łowicz) oraz GlassisLife
  17. Warsztaty „Wieprzowina regionalna – doceń smak tradycji” prowadzone przez Adama Michalskiego
  18. Warsztaty „Dobra wołowina w letnim menu” prowadzone przez Grzegorza Łapanowskiego w ramach programu „QMP – wołowina zawsze dobra”
  19. Warsztaty „Trzy znaki smaku” prowadzone przez Grzegorza Łapanowskiego w ramach programu promocji produktów regionalnych
  20. Warsztaty serowe z Gieno Miętkiewiczem w Akademii Smaku-Siemensa
  21. Warsztaty Malma Per L'Amore Della Pasta prowadzone przez Andrea Scarantino
  22. Warsztaty kulinarne z Mistrzem Włoch w robieniu pizzy - Marco D'Arce
  23. Warsztaty Malma - włoski savoir vivre, dekorowanie stołu i fotografia
  24. Warsztaty z lepienia kogucików kazimierskich w piekarni Sarzyńskich w Kazimierzu Dolnym
  25. Warsztaty "Orientalne smaki" prowadzone przez Pascala Brodnickiego w ramach kuchni Lidla
  26. Warsztaty kulinarne FROSTA "Ryby i owoce morze" prowadzone przez Witka Iwańskiego
  27. Warsztaty "Korrida smaków" prowadzone przez Karola Okrasę w ramach kuchni Lidla
  28. Warsztaty "Słodko ale zdrowo" prowadzone przez Pawła Małeckiego w ramach kuchni Lidla


Moje przepisy można znaleźć w magazynie Wyprawy 4x4, na portalu polska-gotuje.pl, Kropce tv, w 6 i 7 części przepisów Philipiaka, Przyślij przepis oraz książce kucharskiej złożonej z przepisów finalistów konkursu Blogerchef I edycja.

Wszystkie moje publikacje można obejrzeć TUTAJ.

Biorę udział w różnych konkursach dla osób gotujących i dla blogerów, m.in. zajęłam pierwsze miejsce w konkursie Philipiaka "I LOVE COOKING - edycja 2".
Więcej o moich wygranych można poczytać TUTAJ.

W wolnych chwilach zajmuję się również rękodziełem, efekty można zobaczyć TUTAJ.


Jeżeli masz do mnie jakieś pytania, uwagi, komentarze, pisz do mnie na adres - langejoanna@wp.pl.

Pozdrawiam serdecznie, 
Joanna Lange



Wszystkie potrawy na tym blogu zostały przeze mnie przygotowane, ugotowane lub upieczone z własnego przepisu (chyba, że napisałam inaczej) oraz sfotografowane przeze mnie lub mojego Narzeczonego. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie bez mojej wiedzy i zgody.


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...