Strony

sobota, 30 maja 2015

Świętujemy Światowy Dzień Soku!



Zastanawiasz się, jaki jest przepis na udany dzień? Szklanka soku dostarczy nie tylko energii na dobry początek dnia, ale również całą gamę wartości odżywczych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, przez całe 24 godziny. 

"Warto o tym pamiętać nie tylko 30 maja, w Światowy Dzień Soku. Szklanka soku, jako jedna z porcji warzyw i owoców spożywanych w ciągu dnia powinna zagościć w domach Polaków na dobre, szczególnie że zawiera tak wiele korzystnych dla organizmu wartości a my wciąż pijemy go za mało" – komentuje dietetyk Anna Różyk. 

poniedziałek, 18 maja 2015

Makaron z krewetkami w różowym sosie


Zapraszam na szybki makaron, sos do przygotowania w 10 minut…

niedziela, 17 maja 2015

Sałatka ze smażonym boczniakiem


Czasami wystarczy chwilka, kilka dobrych składników i sałatka gotowa!

czwartek, 14 maja 2015

Wyniki konkursu Wiosenna odnowa z "Kuchnią FIT" Konrada Gacy


Łatwo nie było, ale wyłoniłam zwycięzców, a raczej zwyciężczynie konkursu :)

piątek, 8 maja 2015

Makaron kokardki z łososiem i szpinakiem


Bardzo lubię makarony, a szczególnie te z sosami, które można przygotować w czasie gotowania się makaronu :)

poniedziałek, 4 maja 2015

Wiosenna odnowa z "Kuchnią FIT" Konrada Gacy - konkurs!!!


Wiosna, coraz cieplej, coraz mniej na sobie, więc dobrze by było, żeby było coraz mniej siebie, prawda? To jest właśnie ten czas kiedy zaczynamy myśleć o odchudzaniu, diecie, wzięciu się za siebie. Może w tym pomóc książka guru polskiego odchudzania - Konrada Gacy.
Jeżeli należysz do osób chcących stać się fit na wiosnę - zapraszam do wzięcia udziału w moim konkursie :)

niedziela, 3 maja 2015

Rabarberkaka czyli szwedzkie ciasto z rabarbarem


Lekkie, puszyste i szybkie do przygotowania ciasto. Nie wymaga proszku do pieczenia. I do tego ta chrupiąca skorupka na górze, mniammm...
Przepis pochodzi ze Szwecji jak Ikea, więc nie może być trudne :)

piątek, 1 maja 2015

Kopytka z serem


Kopytka z serem robimy dokładnie tak jak "normalne" kopytka, dodajemy jedynie sera :)
Co czyni je delikatniejszymi i lżejszymi…