Nie masz pomysłu czym ugościć teściową i sprawić, żeby jej szczęka opadła z wrażenia? Zrób polędwiczkę wieprzową w cieście francuskim! ;)
Składniki:
- polędwiczka wieprzowa
- opakowanie ciasta francuskiego
- 5 pomidorów suszonych w oliwie
- ząbek czosnku
- 5 - 6 plasterków suszonej szynki
- 1/2 cukinii
- sól, pieprz do smaku
- masło klarowane
Polędwiczkę umyć, wyciąć błonki, osuszyć i obsmażyć na maśle klarowanym. Pomidory zmiksować z czosnkiem, oliwą z zalewy, posolić, popieprzyć do smaku. Mięso ostudzić i posmarować pomidorowym pesto. Rozłożyć blat ciasta francuskiego, a na nim plasterki cukinii, na nich szynkę i polędwiczkę, zawinąć, boki zabezpieczyć, żeby paczuszka się nie otworzyła podczas pieczenia :)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika trzeba dać polędwiczce odetchnąć przez 10 minut zanim ją pokroimy.
Podawać na miksie sałat.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz