Co w sercu... to na języku...
Bo gotowanie ma sens tylko wtedy, kiedy robisz to z sercem i kiedy masz dla kogo...
Ja mam to szczęście, że mam dla kogo...
Jestem szczęściarą, prawda?
Gotowanie to moja pasja, sposób na wyciszenie i znakomity relaks. Gotuję dla moich bliskich i marzę, że kiedyś zacznę również dla szerszego grona...
Wciąż się uczę i podnoszę swoje kwalifikacje na różnych kursach i szkoleniach, do tej pory uczestniczyłam w następujących:
Jestem szczęściarą, prawda?
Gotowanie to moja pasja, sposób na wyciszenie i znakomity relaks. Gotuję dla moich bliskich i marzę, że kiedyś zacznę również dla szerszego grona...
Wciąż się uczę i podnoszę swoje kwalifikacje na różnych kursach i szkoleniach, do tej pory uczestniczyłam w następujących:
- Warsztaty z zakresu zupy pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Marcina Budynka
- Warsztaty z zakresu sałatki pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Wojciecha Pasikowskiego oraz Marcina Budynka
- Warsztaty z zakresu ryby i owoce morza pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Dymitrosa Anastasopoulosa oraz Marcina Budynka
- Warsztaty w bistro Masz gulasz Magdy Gessler z zakresu Gulasze prowadzone przez Urszulę Ziółkowską
- Warsztaty z zakresu dania z drobiu pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Pawła Hajn oraz Marcina Budynka
- Szkolenie z zakresu Dań Regionalnych w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
- Warsztaty z zakresu dania z ziemniaków pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Marcina Budynka
- Szkolenie z zakresu Pasztety, rolady i pieczyste w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
- Warsztaty z przygotowywania gęsiny w Kurt Scheller Academy w ramach akcji Czas na gęsinę
- Udział w konferencji dla blogerów kulinarnych Food Bloger Fest II w siedzibie Agora w Warszawie
- Warsztaty Smaki Życia z zakresu urządzania przyjęć, dekorowania stołu oraz savoir-vivre prowadzone przez Magdę Gessler oraz szefa kuchni restauracji AleGloria w Warszawie
- Warsztatach sushi prowadzone przez Alicję i Alona Than w Izumi Sushi Biały Kamień
- Szkolenie z zakresu Zupy Świata w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
- Warszaty z zakresu Makarony pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej prowadzone przez Giancarlo Russo oraz Marcina Budynka
- Szkolenie z zakresu Kuchnia włoska – Pizza&Pasta w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości
- Warsztaty z kuchni włoskiej prowadzone przez Giancarlo Russo i zorganizowane przy współpracy z firmą agros-nova (marka Łowicz) oraz GlassisLife
- Warsztaty „Wieprzowina regionalna – doceń smak tradycji” prowadzone przez Adama Michalskiego
- Warsztaty „Dobra wołowina w letnim menu” prowadzone przez Grzegorza Łapanowskiego w ramach programu „QMP – wołowina zawsze dobra”
- Warsztaty „Trzy znaki smaku” prowadzone przez Grzegorza Łapanowskiego w ramach programu promocji produktów regionalnych
- Warsztaty serowe z Gieno Miętkiewiczem w Akademii Smaku-Siemensa
- Warsztaty Malma Per L'Amore Della Pasta prowadzone przez Andrea Scarantino
- Warsztaty kulinarne z Mistrzem Włoch w robieniu pizzy - Marco D'Arce
- Warsztaty Malma - włoski savoir vivre, dekorowanie stołu i fotografia
- Warsztaty z lepienia kogucików kazimierskich w piekarni Sarzyńskich w Kazimierzu Dolnym
- Warsztaty "Orientalne smaki" prowadzone przez Pascala Brodnickiego w ramach kuchni Lidla
- Warsztaty kulinarne FROSTA "Ryby i owoce morze" prowadzone przez Witka Iwańskiego
- Warsztaty "Korrida smaków" prowadzone przez Karola Okrasę w ramach kuchni Lidla
- Warsztaty "Słodko ale zdrowo" prowadzone przez Pawła Małeckiego w ramach kuchni Lidla
Moje przepisy można znaleźć w magazynie Wyprawy 4x4,
na portalu polska-gotuje.pl, Kropce tv, w 6 i 7 części przepisów Philipiaka,
Przyślij przepis oraz książce kucharskiej złożonej z przepisów finalistów
konkursu Blogerchef I edycja.
Wszystkie moje publikacje można obejrzeć TUTAJ.
Więcej o moich wygranych można poczytać TUTAJ.
W wolnych chwilach zajmuję się również rękodziełem, efekty można zobaczyć TUTAJ.
Jeżeli masz do mnie jakieś pytania, uwagi, komentarze, pisz do mnie na adres - langejoanna@wp.pl.
Pozdrawiam serdecznie,
Joanna Lange
Wszystkie potrawy na tym blogu zostały przeze mnie
przygotowane, ugotowane lub upieczone z własnego przepisu (chyba, że napisałam
inaczej) oraz sfotografowane przeze mnie lub mojego Narzeczonego. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie bez mojej
wiedzy i zgody.
Zupne warsztaty! podoba mi się!
OdpowiedzUsuń