Dzisiaj na śniadanie jednoosobowy rozpustny omlet z kwasami tłuszczowymi omega-3…
Składniki dla 1 osoby:
- 2 jajka
- 50 g wędzonego łososia, u mnie 1/2 opakowania tatara z łososia Suempol
- kilka pomidorków koktajlowych
- 2 garści rukoli
- łyżka masła klarowanego
- łyżka gęstego jogurtu
- świeżo zmielony pieprz
Jajka rozbić w miseczce, wlać na rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem. Posypać równomiernie rukolą i łososiem, zostawiając odrobinę do dekoracji. Smażyć pod przykryciem do ścięcia się jajek. Złożyć na pół, zsunąć na talerz. Udekorować rukolą, pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami, łososiem, kleksem jogurtu i świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!
Do omletu użyłam tatara z łososia firmy Suempol, który przygotowywany jest z łososia atlantyckiego pochodzącego z Norwegii.
Ekstra ten omlet, koniecznie spróbuję!
OdpowiedzUsuń