Składniki dla 4 osób:
- 60 dag cielęciny
- cebula
- 3-4 ząbki czosnku
- szklanka bulionu
- łyżka oleju
- łyżka mąki
- łyżka śmietany
- sól, pieprz do smaku
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na drobne kawałki, oprószyć mąką i podsmażyć na oleju. Wrzucić do garnka, zalać bulionem, dodać cebulę pokrojoną w piórka i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dusić do miękkości. Pod koniec gotowania posolić, popieprzyć do smaku i zagęścić śmietaną.
Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Ja podałam gulasz z podsmażonymi knedliczkami, niestety nie mojej produkcji :(
Smacznego!
Robiłam ostatnio gulasz cielęcy - pyszny jest :)
OdpowiedzUsuńTrzeba tylko dobrą wołowinę kupić, żeby był mięciutki
UsuńWołowina to nie to samo co cielęcina:)
UsuńCiekawe,że wołowina i cielęcina to to samo:)
UsuńDziękuję za przypomnienie :) ach, jakże lekko się szafuje złośliwościami jak się jest Anonimem...
Usuńjakie złośliwość - jak się nie ma pojęcia " co to cielęcina a co wołowina " to nie należy zabierać głosu i się nie ośmieszać pozdrawiam smiling
OdpowiedzUsuńJakie to trzeba mieć jaja, żeby się nabijać z kogoś kto się przejęzyczył nie podpisując się nawet imieniem, o nazwisku już nie wspomnę… To jest mój blog, moje miejsce, więc serdecznie już nie zapraszam do ponownego odwiedzania.
Usuń