Na dzisiejsze śniadanie podałam kanapki z dwoma pastami - jajeczną i łososiową + sok pomidorowy.
Pasta jajeczna - 2 jajka ugotowane na twardo pokroić w drobniutką kostkę, dodać posiekany szczypiorek, pomidora pokrojonego w drobniutką kostkę, odrobinę majonezu, posolić, popieprzyć i zamieszać.
Pasta łososiowa - wędzonego łososia drobniutko posiekać, dodać posiekaną kolendrę, obficie polać sokiem z cytryny, zamieszać.
Kromkę chleba pełnoziarnistego przekroić na pół, obie połówki cienko posmarować masłem, na jednej ułożyć listek sałaty a na nim pastę jajeczną, na drugiej pastę łososiową, do tego kilka listków rukoli z plasterkami pomidora, skropione oliwą a do tego szklanka soku pomidorowego Tymbark - doskonałego żródła potasu, żelaza i witamin.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz