Podczas sobotnich warsztatów gotowaliśmy gulasze, dania jednogarnkowe, które uwielbiam a ten szczególnie przypadł mi do gustu, bo można go przygotować w niecałe 20 minut.
A więc nastawiamy kaszę i bierzemy się za gulasz...
Składniki dla 4 osób:
- 300g piersi z kurczaka
- 50g suszonych pomidorów
- 150g świeżego szpinaku
- 1 cebula
- 200 ml śmietany 36%
- sól, pieprz do smaku
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulą. Do tego dodajemy pomidory, szpinak pokrojony w paski i śmietanę i dusimy wszystko razem przez ok. 10 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy udekorowane świeżymi ziołami.
Kasza ugotowana? No to smacznego!
A gotowałam ten gulasz w bistro Magdy Gessler Masz Gulasz:
zdecydowanie lubie takie samki:) super:)
OdpowiedzUsuńzazdroszcze warsztatow :)
pozdrawiam cieplutko:)
Ten jest zdecydowanie wart powtórzenia w domu
UsuńNie rozumiem w przepisie jest kasza na na zdjeciu ryz.
OdpowiedzUsuńBo z kaszą też wyśmienicie smakuje ;)
Usuńmniam mniam. Pysznie to wygląda.... A czy mogą być suszone pomidory w zalewie??
OdpowiedzUsuńOczywiście, że tak!
Usuń