Dzisiaj serwuję trochę innego schabowego, ale żeby tradycji stało się zadość, będzie w panierce :)
Składniki dla 4 osób:
- 4 kotlety schabowe
- 1 kulka mozzarelli podzielona na 4 części
- odrobina mąki
- jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
- sól, pieprz do smaku
Czerwone pesto - 4 łyżki oliwy z oliwek, 3 suszone pomidory w oleju, 4 czarne oliwki, 1 mała papryczka chili, 2 łyżki parmezanu.
Z podanych składników zmiksować pesto, gdyby było za gęste, można dodać oliwy.
Kotlety umyć, osuszyć, nakryć folią spożywczą i rozbić. Każdy kawałek mięsa smarować pesto, nakładać na nim kawałek mozzarelli i zawijać jak krokiety. Obtaczać w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej, smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Roladki podałam z usmażonymi boczniakami, które również przed smażeniem obtoczyłam w mące, jajku i bułce tartej.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz