poniedziałek, 18 maja 2015

Makaron z krewetkami w różowym sosie


Zapraszam na szybki makaron, sos do przygotowania w 10 minut…


Składniki dla 2 osób:


  • 200 g makaronu bavette, ale możecie też użyć spaghetti
  • ok. 20 krewetek
  • puszka krojonych pomidorów lub 2 - 3 świeże pomidory
  • 50 ml białego wina
  • 100 g koziego twarożku
  • 2 ząbki czosnku
  • do posypania - tarty parmezan i bazylia
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek


Makaron gotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu.
W tym czasie na oliwie podsmażyłam posiekany czosnek, dodałam pomidory (świeże należy wcześniej obrać ze skórki i pokroić), wino, gotowałam 5 minut, dodałam serek, pogotowałam, żeby się dobrze rozpuścił i na ostatnie 3 minuty wrzuciłam krewetki (wcześniej odmrożone i obrane). Sos doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Odcedzony makaron dodałam do sosu, wymieszałam i podałam posypany tartym parmezanem i bazylią.

Smacznego!




Krewetkowy zawrót głowy 2

2 komentarze:

  1. Chciałabym skosztować, bo wygląda świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby sobie takie danie przyrządzić :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...