Przepis pochodzi ze Szwecji jak Ikea, więc nie może być trudne :)
Jajka ubijam mikserem z cukrem na puszystą masę, delikatnie wmieszuję mąkę. Wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu układam pokrojony rabarbar, układam masło krojone w wiórki nożem do sera i posypuję cukrem.
Składniki:
- 2 jajka
- 100 g cukru
- 100 g mąki
- 50 g zimnego masła
- 4 łyżki cukru trzcinowego
- 400 g rabarbaru
Jajka ubijam mikserem z cukrem na puszystą masę, delikatnie wmieszuję mąkę. Wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu układam pokrojony rabarbar, układam masło krojone w wiórki nożem do sera i posypuję cukrem.
Piekę w temp. 175 stopni przez 50 - 55 minut (najlepiej zrobić test suchego patyczka),
Podaję jeszcze ciepłe z lodami waniliowymi.
Smacznego!
Podaję jeszcze ciepłe z lodami waniliowymi.
Smacznego!
A blaszka jakie ma wymiary?
OdpowiedzUsuń