czwartek, 10 kwietnia 2014
Wytrawne tosty francuskie
Tosty francuskie to danie z cyklu "nie marnuję jedzenia". Zazwyczaj robię je na słodko maczając bułkę z jajku rozmąconym z mlekiem, cukrem pudrem i cynamonem, ale od czasu do czasu nie mam ochoty na słodkie i robię tosty wytrawne.
Na wielki głód biorę 2 kromki pieczywa, wkładam pomiędzy nie plasterek wędliny i sera żółtego, albo gruby plaster mozarelli, mocno ściskam, namaczam w jajku rozmąconym z odrobiną mleka i smażę na maśle klarowanym. A na mniejszy głód proponuję maczać chleb w rozmąconym jajku z tarkowanym serem, smażyć na maśle, a na koniec poukładać na kromkach plasterki szynki parmeńskiej.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz