Nie lubię jeść sama, zazwyczaj jem szybką kanapkę czekając na resztę domowników i "normalny" posiłek. Są jednak chwile, że się rozpieszczam i robię sobie sałatkę dla singla…
Na talerzu ułożyłam:
- połówkę awokado pokrojoną w paseczki
- po kilka paseczków papryki żółtej i czerwonej
- jajko na twardo pokrojone na ćwiartki
- ok. 50 g wędzonego łososia z koprem
- kilka cząstek gorgonzoli
Całość skropiłam oliwą, malinowym octem balsamicznym i posypałam koprem. Mniammm...
Sałatkę przyrządziłam z łososiem z koprem z serii Kompozycje smakowe firmy Suempol.
W ramach testów próbowałam łososia wędzonego Suempol z serii kompozycje smakowe z cytryną, koprem, czosnkiem niedźwiedzim, z których faworytami zostali łosoś z cytryną i właśnie ten z koprem.
Jedliśmy również łososia pacyficznego zwanego łososiem dzikim, który jest odławiany w swoim naturalnym środowisku u wybrzeży Alaski. Ma ciemniejsze i lekko słone mięso, a my wykorzystaliśmy go do przygotowania sushi :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz