Make cooking easier to jeden z popularniejszych blogów kulinarnych, do którego często zaglądam. Cenię go za prosto napisane przepisy i piękne zdjęcia potraw oraz etapów ich wykonania krok po kroku. Zapraszam do przeczytania mojej opinii o książce…
Książka ta nie jest zwykłą książką kucharską ze zdjęciami, jest raczej albumem zdjęć jedzenia dopasowanego do pór roku. Została podzielona na 4 części - zimę, wiosnę, lato i jesień. W każdej z nich znajdują się po 4 przepisy na śniadania, obiady i desery.
Jak można łatwo policzyć przepisów jest 48. Znajdziemy w niej zarówno łatwe i proste w wykonaniu przepisy dla stawiających pierwsze kroki w kuchni, jak i dla bardziej zaawansowanych kucharzy.
Książka została pięknie wydana, szczególnie urzekający jest jej płócienny grzbiet, nie często spotyka się tak ładnie wyglądające pozycje.
Każdy przepis opatrzony jest komentarzem internauty - czytelnika bloga Make cooking easier.
Gdybym miałam opisać ją jednym słowem, byłoby to słowo "ciepła", taka jak autorka bloga - ciepła, pogodna, ceniąca życie rodzinne i jego celebrację przy kuchennym stole...
Książka w większości została opatrzona zdjęciami samej autorki. Możemy oglądać potrawy przygotowane przez Zosię, zdjęcia autorki i jej córeczki czy ulubione widoki obrazujące 4 pory roku. Przy niektórych ciężko nie dostać ślinotoku, większość potraw chce się natychmiast ugotować...
Chałka smażona w jajku również często gości na naszym śniadaniowym stole...
Każdy przepis opatrzony został zdjęciami "krok po kroku".
W każdej porze roku znajdziemy po 4 przepisy na śniadanie, obiad i deser.
Ten przepis wpadł mi w oko od pierwszego wejrzenia, mam go zamiar wypróbować w te Święta.
Jesienną jajecznicę przyrządziłam w pewien jesienny ranek, TUTAJ można zobaczyć przepis.
Jeżeli szukacie prezentu gwiazdkowego dla bliskiej osoby lubiącej kuchnię, bardzo serdecznie polecam zakup tej książki. Obdarowana osoba bardzo się ucieszy :)
Autor - Zosia Cudny
Fotografie (w większości) - Zosia Cudny
Fotografie (w większości) - Zosia Cudny
Tytuł - Make cooking easier. Przepisy na cztery pory roku
Wydawnictwo - Rebis
Liczba stron - 183
Liczba przepisów - 48
Oprawa twarda
Oprawa twarda
Książkę do recenzji otrzymałam od Wydawnictwa Rebis.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz