Zimno i ponuro za oknem, chce się jeść coś sycącego, rozgrzewającego i poprawiającego humor. Zapraszam do wypróbowania przepisu na szybką i nieskomplikowaną zupę...
Składniki:
- 1/2 selera
- 2 pietruszki
- 2 żółte marchewki (można pominąć jak nie dostaniecie jasnych)
- 3 ziemniaki
- gruszka
- sól, biały pieprz do smaku
- oliwa z oliwek
- masło klarowane
- parmezan do dekoracji
Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle z oliwą. Wrzucić do garnka, dodać obraną i pokrojoną w kostkę gruszkę, zalać wodą i gotować do miękkości. Zmiksować, doprawić solą i białym pieprzem, podawać z odrobiną oliwy i wiórkami parmezanu.
Proste? To do dzieła!
Smacznego...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz