Kolejny pomysł na ekspresowy i efektowny obiad :)
Składniki dla 4 osób:
- opakowanie makaronu tagliatelle (u mnie świeży makaron Nonna Mia z Lidla)
- 1 średniej wielkości polędwiczka wieprzowa
- łyżka oleju
- kieliszek białego wytrawnego wina
- opakowanie gorgonzoli
- 4 - 6 łyżek posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz do smaku
Wstawić wodę i makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Polędwiczkę umyć, osuszyć, pokroić w niezbyt małą i niezbyt dużą kostkę, podsmażyć na oleju, dodać wino, podgotować ok. 15 minut, dodać gorgonzolę, podgotować do rozpuszczenia sera, makaron odcedzić, wrzucić na patelnię z sosem, wymieszać. Nałożyć na talerze, posypać obficie szczypiorkiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz