piątek, 4 stycznia 2013

Tagliatelle z polędwiczką wieprzową, gorgonzolą i szczypiorkiem


Kolejny pomysł na ekspresowy i efektowny obiad :)

Składniki dla 4 osób:


  • opakowanie makaronu tagliatelle (u mnie świeży makaron Nonna Mia z Lidla)
  • 1 średniej wielkości polędwiczka wieprzowa
  • łyżka oleju
  • kieliszek białego wytrawnego wina
  • opakowanie gorgonzoli
  • 4 - 6 łyżek posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku


Wstawić wodę i makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Polędwiczkę umyć, osuszyć, pokroić w niezbyt małą i niezbyt dużą kostkę, podsmażyć na oleju, dodać wino, podgotować  ok. 15 minut, dodać gorgonzolę, podgotować do rozpuszczenia sera, makaron odcedzić, wrzucić na patelnię z sosem, wymieszać. Nałożyć na talerze, posypać obficie szczypiorkiem.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...