Miło mi zaprosić Was na krótki i nieskomplikowany konkurs z włoskimi sosami Łowicz w roli głównej.
Zasady:
- miło mi będzie jak polubisz mój profil na FB - link TUTAJ
- jeżeli możesz i masz ochotę, udostępnij info o konkursie na swoim profilu w opcji "publiczne"
- odpowiedz na zadanie - co ugotowałabyś/ugotowałbyś z wykorzystaniem sosów Łowicz i wyślij swój pomysł na adres - langejoanna@wp.pl lub zostaw w komentarzu pod tym postem
- a może coś ugotujesz i wyślesz razem ze zdjęciem (nie jest to konieczne)?
- wysyłka nagród jedynie na terenie Polski
- termin nadsyłania zgłoszeń - 07/02, godz. 22
- ogłoszenie zwycięzcy - 08/02 w godz. 20-22
- komisja konkursowa - ja :)
- nagroda - fajna, coś do popróbowania :)
- sponsorem nagrody - niespodzianki w konkursie jest Agros Nova, producent sosów Łowicz, który ją również wyśle
TUTAJ możecie znaleźć inspirację do wymyślania dań - mój pomysł :)
O sosach i moim ich poznawaniu poczytajcie TUTAJ.
Serdecznie was zapraszam do wspólnej zabawy i czekam na Wasze przepisy i propozycje :)
Ahh świetny konkurs!:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńTo zapraszam do udziału :)
UsuńJa ugotowałabym pomidorówkę... Pyszną, gęstą pomidorówkę z makaronem muszelki. Z kleksem tłustej śmietany na wierzchu...Oj, już zrobiłam się głodna!
OdpowiedzUsuńChyba sama spróbuję :)
Usuńuff, chyba zdążę coś wymyślić ;-)
OdpowiedzUsuńDotarły, dziękuję :)
OdpowiedzUsuńHmm... uwielbiam takie sosy, mogłabym jeść je codziennie na obiad :) Przychodzi mi do głowy pomysł na potrawę:
OdpowiedzUsuńMięsno-parmezanowe sprężynki z ciasta francuskiego skąpane sosem Łowicz Arrabbiata
Składniki:
- 2 arkusze ciasta francuskiego,
- ok. 150 g mięsa mielonego,
- parmezan,
- 1 słoik sosu Łowicz Arrabbiata,
- sól, pieprz, bazylia do smaku,
- 1 roztrzepane jajko do posmarowania,
- olej do podsmażenia.
Mięso podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy, przyprawiamy do smaku. Ciasto francuskie rozkładamy, lekko smarujemy sosem Arrabbiata, na całej powierzchni rozkładamy równomiernie podsmażone mięso i posypujemy parmezanem. Całość przykrywamy drugim ciastem francuskim. Ostrym nożem kroimy długie paski i skręcamy tak, by powstały sprężynki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy do zarumienienia.
Podajemy z sosem Arrabbiata. Smacznego!
marikac1@wp.pl
Profil na FB lubię od dawna jako Marika Wojciechowska