Jakoś tak nigdy mi się ryba dobrze nie kojarzyła z kurkami, aż w końcu spróbowałam i się okazało, że to bardzo dobre połączenie…
Składniki dla 2 osób:
- 2 kawałki dorsza
- 200 g makaronu (u mnie fussilli)
- szklanka kurek
- duża cebula
- szklanka śmietany
- pęczek koperku
- sól, pieprz do smaku
- masło klarowane
Dorsza chwilę podsmażyłam na maśle, makaron ugotowałam trochę krócej niż czas podany na opakowaniu i wzięłam się za sos kurkowy - posiekaną cebulę podsmażyłam na maśle, dodałam kurki, podsmażyłam 3 minuty, wlałam śmietanę, dodałam koper i dosmaczyłam solą i pieprzem.
W naczyniu do zapiekania ułożyłam makaron wymieszany z sosem, na wierzchu położyłam kawałki dorsza i kilka kawałeczków masła i wstawiłam na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz