piątek, 10 lipca 2015

Młoda kapusta z masłem i koperkiem - najprościej


Lato to piękny czas, czas szybkiego i zdrowego odchudzania, wystarczy trochę posiekać, pomieszać i gotowe :)
A że ja aktualnie się odchudzam, kapusta bez zasmażki i innych wynalazków, tylko 4 składniki…

Składniki:

  • główka młodej kapusty
  • pęczek koperku
  • łyżka masła
  • łyżeczka soli

Kapustę obrałam z brzydkich liści, obmyłam, pokroiłam na ćwiartki i każdą z nich drobno posiekałam. Wrzuciłam do miski, posoliłam, wymieszałam i odstawiłam na 5 minut, żeby zmiękła i puściła soki. W garnku rozpuściłam masło, wrzuciłam kapustę, dolałam 2 łyżki wody i dusiłam 15 minut aż do miękkości. Koperek umyłam, listki drobno posiekałam i dodałam do kapusty. Wymieszałam i gotowe!
U mnie do kompletu były młode ziemniaki i jajko sadzone :)

Smacznego!
 

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...