Najszybsza i najlepsza, mega rozgrzewająca zupka jesienna, zapraszam!
Składniki dla 4 osób:
- 1 średniej wielkości cukinia
- 3 średniej wielkości ziemniaki
- 1 mała cebula
- 5 ząbków czosnku
- 2 cm korzenia imbiru
- kremowy serek Apetina o naturalnym smaku
- łyżka klarowanego masła
- sól, pieprz do smaku
- do podania - grzanki z chleba lub z bułki
Na maśle podsmażyłam drobno posiekaną cebulkę, czosnek i imbir. Dodałam ziemniaki i cukinię pokrojone w kostkę. Smażyłam mieszając przez kilka minut. Zalałam wodą (mniej więcej 1 litr) i dusiłam ok. 20 minut. Miękkie warzywa zblendowałam, dodałam serek Apetina, lekko dosoliłam do smaku. Zupę podałam z grzankami z chleba pieczonego w piecu opalanym drewnem (stąd ta czarna skórka) podsmażonymi na maśle.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz