Kolejne danie przygotowane na konkurs Apetiny…
Składniki dla 4 osób:
- paczka makaronu bucatini
- 400 g polędwiczek drobiowych
- 2 szklanki różyczek kalafiora
- opakowanie serka kremowego Apetina pesto i rukola
- po łyżce orzeszków pinii i niesolonych pistacji
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz do smaku
Danie jest bardzo łatwe do przyrządzenia, wymaga jedynie dobrej koordynacji w czasie, żeby każdy jego składnik podać ciepły :)
Różyczki kalafiora ugotować na parze. Polędwiczki umyć, osuszyć, posolić, popieprzyć, pokropić oliwą z oliwek i usmażyć na grillowej patelni. Orzeszki uprażyć na suchej patelni. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu zostawiając pół szklanki wody z gotowania. Serek rozprowadzić z 1/4 szklanki gorącej wody z gotowania, dodać do sosu makaron. Jeżeli będzie zbyt suchy, można dodać jeszcze wody. Makaron układać na talerzach, dodać kurczaka i kalafiora, posypać uprażonymi orzeszkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz