poniedziałek, 2 marca 2015

Wiosenny omlet z łososiem, rukolą i pomidorkami


Dzisiaj na śniadanie jednoosobowy rozpustny omlet z kwasami tłuszczowymi omega-3…


Składniki dla 1 osoby:

  • 2 jajka
  • 50 g wędzonego łososia, u mnie 1/2 opakowania tatara z łososia Suempol
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 2 garści rukoli
  • łyżka masła klarowanego
  • łyżka gęstego jogurtu
  • świeżo zmielony pieprz


Jajka rozbić w miseczce, wlać na rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem. Posypać równomiernie rukolą i łososiem, zostawiając odrobinę do dekoracji. Smażyć pod przykryciem do ścięcia się jajek.  Złożyć na pół, zsunąć na talerz. Udekorować rukolą, pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami, łososiem, kleksem jogurtu i świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego!



Do omletu użyłam tatara z łososia firmy Suempol, który przygotowywany jest z łososia atlantyckiego pochodzącego z Norwegii.


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...