wtorek, 9 października 2012

Szybki gulasz z kurczakiem i szpinakiem, podpatrzony, nauczony i ugotowany u Magdy Gessler


Podczas sobotnich warsztatów gotowaliśmy gulasze, dania jednogarnkowe, które uwielbiam a ten szczególnie przypadł mi do gustu, bo można go przygotować w niecałe 20 minut.
A więc nastawiamy kaszę i bierzemy się za gulasz...


Składniki dla 4 osób:

  • 300g piersi z kurczaka 
  • 50g suszonych pomidorów 
  • 150g świeżego szpinaku
  • 1 cebula 
  • 200 ml śmietany 36%
  • sól, pieprz do smaku


Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy z cebulą. Do tego dodajemy  pomidory, szpinak pokrojony w paski i śmietanę i dusimy wszystko razem przez ok. 10 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy udekorowane świeżymi ziołami.

Kasza ugotowana? No to smacznego!



A gotowałam ten gulasz w bistro Magdy Gessler Masz Gulasz:




* zdjęcia pochodzą od Organizatora warsztatów.

6 komentarzy:

  1. zdecydowanie lubie takie samki:) super:)
    zazdroszcze warsztatow :)
    pozdrawiam cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie rozumiem w przepisie jest kasza na na zdjeciu ryz.

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam mniam. Pysznie to wygląda.... A czy mogą być suszone pomidory w zalewie??

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...