Popełniłam jakiś czas temu te piekielnie czosnkowo-cebulowe udka, zdjęcie zrobione wieczorem nie wyszło zbyt cudownie, zresztą jak apetycznie pokazać taką górę mięsa??
A u mnie faceci mięsożerni, więc się okazało, że te 10 sztuk to na 4 osoby za mało :( przypominam, że jeden z tych facetów ma niecałe 10 lat a córeczka przy każdej okazji przypomina, że jest wegetarianką i bierze dokładkę... mięsa :D
Przepis łatwy, składników nie za dużo, można je podać z czym się chce, u mnie były z fasolką według tego przepisu - KLIK.
Składniki na 4 osoby:
- 10-12 pałek z kurczaka
- łyżka oleju
- 4 łyżki sosu sojowego
- 4 ząbki czosnku
- 1 duża cebula albo 2 średnie
Czosnek drobno posiekać, cebulę pokroić w piórka, wymieszać składniki marynaty i włożyć do niej kawałki kurczaka, potrzymać w niej minimum godzinę (ja zostawiłam na noc) i upiec. U mnie piekły się przez godzinę w 180 stoniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz