poniedziałek, 30 lipca 2012

Racuszki z ricottą, kaszą manną i jabłkiem


Trochę poprzerabiałam przepis na racuchy z kaszą manną dodając ricotty i jabłka - tutaj przepis poprzedni.

Składniki na 12 sztuk:

  • 1 jajko
  • opakowanie ricotty
  • szklanka mleka
  • 1,25 szklanki kaszy mannej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru waniliowego własnej produkcji
  • 2 jabłka
  • olej do smażenia, ja ostatnio używam oleju ryżowego

Wymieszać składniki na ciasto i odstawić na 15-20 minut. Jabłka umyć, obrać, pokroić na małe kawałeczki, dodać do ciasta. Smażyć na niewielkiej ilości oleju na rumiano.

Ja podałam racuszki z serkiem wiejskim i miodem.


4 komentarze:

  1. Z dodatkiem kaszy manny jeszcze nie próbowałam. Kto wie, co daje w smaku ten dodatek. Będę musiała sprawdzić. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest chrupiący w smaku i (uwaga!!!) mega sycący

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Pyszne i bardzo pożywne, je ledwie zjadłam dwa...

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...