środa, 25 września 2013

Bulgur w mega zdrowej jesiennej sałatce


Bulgur odkryłam zupełnie przypadkiem w sklepie z orientalną żywnością i bardzo mi zasmakował, do tej pory używałam drobnego, ale gruby już został zakupiony i czeka na swoją kolej...

Składniki na michę sałatki:

  • szklanka drobnego bulguru
  • mała upieczona polędwiczka wieprzowa
  • 3 średnie pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 4 łyżki posiekanej natki
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny


Bulgur wsypać do miski, pokropić oliwą, zalać wrzątkiem 1 cm powyżej powierzchni. Jak wchłonie całą wodę, rozdrobnić widelcem i poczekać aż ostygnie. Polędwiczkę pokroić na małe kawałeczki, pomidory na takie same, cebulę w piórka i dodać wszystko do kaszy.  Dodać również natkę, posolić i popieprzyć do smaku, polać obficie oliwą i sokiem z cytryny, wymieszać i gotowe!

Smacznego!



1 komentarz:

  1. Wyglada apetycznie :) Dzias wyprobuje, ale z kurczakiem :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...