poniedziałek, 31 marca 2014

Roladki wieprzowe z czerwonym pesto i mozzarellą


Dzisiaj serwuję trochę innego schabowego, ale żeby tradycji stało się zadość, będzie w panierce :)




Składniki dla 4 osób:

  • 4 kotlety schabowe
  • 1 kulka mozzarelli podzielona na 4 części
  • odrobina mąki
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz do smaku


Czerwone pesto - 4 łyżki oliwy z oliwek, 3 suszone pomidory w oleju, 4 czarne oliwki, 1 mała papryczka chili, 2 łyżki parmezanu.

Z podanych składników zmiksować pesto, gdyby było za gęste, można dodać oliwy.
Kotlety umyć, osuszyć, nakryć folią spożywczą i rozbić. Każdy kawałek mięsa smarować pesto, nakładać na nim kawałek mozzarelli i zawijać jak krokiety. Obtaczać w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej, smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Roladki podałam z usmażonymi boczniakami, które również przed smażeniem obtoczyłam w mące, jajku i bułce tartej.

Smacznego!










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...