Grillowane szparagi
Wyobraźcie sobie…. Piękna pogoda, słoneczko, w powietrzu unosi się zapach świeżo skoszonej trawy w Waszym ogródku. Nareszcie przyszedł czas na zasłużony odpoczynek i smaczny obiad. Mi z takim obrazkiem od razu kojarzy się grill. I to właśnie dziś przygotowałam.
Na początek może zielone szparagi z boczkiem, a daniem głównym dziś będzie pstrąg z koperkiem i masłem.
Składniki:
- pęczek szparagów zielonych
- 2 opakowania boczku w plasterkach
- oliwa z oliwek
- parmezan
Nic prostszego. Zielone szparagi płuczemy, odcinamy twarde końcówki. Szparagi zawijamy w plasterki boczku. Główki szparagów smarujemy lekko oliwą z oliwek. I tak przygotowane szparagi układamy na grill. Pieczemy aż boczek się zrumieni. Układamy na talerzu, posypujemy parmezanem i gotowe :)
Smacznego !
aż chce się wprosić do Ciebie na grillowanie :D
OdpowiedzUsuńPrzekażę Gośce, może zrobi jakąś większą imprezę :)
Usuńwspaniałe danie
OdpowiedzUsuńkoniecznie zapraszamy z nim do grillowego konkursu trwającegojeszcze dziś na naszej stronie :)