poniedziałek, 4 czerwca 2012

Spaghetti carbonara, tym razem bez śmietany ;)


Dowiedziałam się jakiś czas temu, że nie powinno się dodawać śmietany do carbonary, więc tym razem bez śmietany...


Składniki dla 4 osób:

  • paczka spaghetti
  • 25-30 dag boczku wędzonego
  • 4 jajka
  • 10 dag tartego parmezanu
  • sól, pieprz

W garnku gotujemy makaron według przepisu.
Na patelni podsmażamy boczek pokrojony w drobną kostkę.
W misce bełtamy jajka z solą i pieprzem.
Makaron odcedzamy.
Do garnka po makaronie wrzucamy odcedzony makaron, boczek, jajka i mieszamy delikatnie.
Serwujemy :)


Prawda, że było szybko?


Jedna uwaga - po odcedzeniu makaronu garnek zdejmujemy z płyty/ognia, makaronu nie podgrzewamy, bo nam się zrobi jajecznica a nie carbonara...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...