Składniki na 6 saszetek:
- 6 arkuszy papieru ryżowego
- pół opakowania sałaty Fit&Easy Active
- 20 dag wędzonego łososia
- 1 małe chili
- 6 gałązek szczypiorku
- 1 łyżka pokrojonego szczypiorku
- 1 ogórek małosolny
- 3 łyżki sezamu
- sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, łyżka sosu sojowego, łyżka soku z limonki, łyżka octu ryżowego i łyżka miodu płynnego
- łyżka oleju sezamowego
Przygotowujemy sos z podanych składników i łączymy go z sałatą. Papier ryżowy moczymy i układamy na desce. Na elastycznym papierze układamy (dzieląc wcześniej nasze składniki na 6 porcji) sałatę, łososia, pokrojonego ogórka, posypujemy chili, szczypiorkiem i sezamem, jak na zdjęciu poniżej:
Z papieru tworzymy saszetki i zawiązujemy je gałązkami szczypiorku jak poniżej:
Saszetki układamy na talerzu, skrapiamy olejem sezamowym i podajemy.
Smacznego :)
Do mojego dania użyłam tej mieszanki sałat:
Powyższy przepis bierze udział w Zabawie kulinarnej dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy".
Bardzo efektowne i na pewno pyszne!
OdpowiedzUsuńNawet mojemu mięsożernemu Mężczyźnie smakowały :)
Usuń