Czasami wystarczy 20 minut, żeby przyrządzić pyszny obiad...
Składniki dla 2 osób:
- pół opakowania makaronu penne (u mnie taki)
- 20 krewetek
- czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- 4 suszone pomidory w oliwie (u mnie takie)
- pomidor świeży
- garść posiekanego lubczyku
- 2 łyżki oliwy z oliwek (u mnie taka)
- sól, pieprz do smaku
Gotujemy makaron al dente według przepisu na opakowaniu.
Na oliwie podsmażany pokrojony w plasterki czosnek, cebulę, po minucie dorzucamy krewetki i pokrojony suszone pomidory, solimy, pieprzymy do smaku. Smażymy maksymalnie 5 minut, żeby krewetki nie stwardniały. Świeżego pomidora kroimy na drobne cząstki (możemy mu wcześniej zdjąć skórkę) i mieszamy z lubczykiem.
Makaron odcedzamy, dodajemy krewetki i pomidora, mieszamy i serwujemy.
Smacznego!
Przepis powstał w ramach testowania produktów Index Food.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz