wtorek, 4 czerwca 2013

Penne, krewetki, pomidory i szczypta lubczyku...


Czasami wystarczy 20 minut, żeby przyrządzić pyszny obiad...

Składniki dla 2 osób:


  • pół opakowania makaronu penne (u mnie taki)
  • 20 krewetek
  • czerwona cebula 
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 suszone pomidory w oliwie (u mnie takie)
  • pomidor świeży
  • garść posiekanego lubczyku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (u mnie taka)
  • sól, pieprz do smaku


Gotujemy makaron al dente według przepisu na opakowaniu.
Na oliwie podsmażany pokrojony w plasterki czosnek, cebulę, po minucie dorzucamy krewetki i pokrojony suszone pomidory, solimy, pieprzymy do smaku. Smażymy maksymalnie 5 minut, żeby krewetki nie stwardniały. Świeżego pomidora kroimy na drobne cząstki (możemy mu wcześniej zdjąć skórkę) i mieszamy z lubczykiem.
Makaron odcedzamy, dodajemy krewetki i pomidora, mieszamy i serwujemy.

Smacznego!





Przepis powstał w ramach testowania produktów Index Food.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...