W sam raz na letni obiad czy lekką kolację...
Składniki:
- rukola
- 2 jajka ugotowane na twardo
- puszka tuńczyka w oleju (u mnie taki)
- czerwona cebula
- 2 pomidory
- 2 łyżki oliwy z oliwek (u mnie taka)
- łyżeczka soku z cytryny (u mnie taki)
- sól, pieprz do smaku
Rukolę umyć, osuszyć, włożyć do miski, dodać podzielonego na cząstki tuńczyka, pokrojone na ćwiartki jajka i pomidory, cebulę pokrojoną w piórka. Całość polać oliwą, sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Można podać z grzankami z bagietki.
Smacznego!
Przepis powstał w ramach testowania produktów Index Food.
Bardzo przyjemne bloggowe miejsce :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapraszam :)
Usuń