Ostatnio gotuję z "Apetyczną panną Dahl", każdy w domu wybiera jakieś danie a ja je przyrządzam.
Przedstawiam wybór Młodego - Sałatka z bobu z pecorino i szparagami...
Składniki:
- pęczek szparagów
- 2 szklanki bobu
- garść mięty
- 1/2 szkalnki pokruszonego pecorino
- 3 łyżki oliwy z oliwek ( u mnie taka)
- sól, pieprz do smaku
Szparagi ugotować we wrzątku przez ok. 2-3 minuty, przelać zimną wodą, pokroić na mniejsze kawałki.
Bób ugotować, ja miałam mrożony więc wystarczyło 2 minuty we wrzątku, przelać zimną wodą, obrać.
Do miski włożyć bób, szparagi, pokruszony ser, posiekaną miętę, doprawić odrobiną soli i pieprzu, polać oliwą, delikatnie wumieszać i gotowe!
Smacznego!
Przepis powstał w ramach testowania produktów Index Food.
Uwielbiam Dahl ! A pokochałam ją jeszcze bardziej niedawno, kiedy dowiedziałam się, że jest ona żoną mojego ukochanego Jamiego Culluma :)
OdpowiedzUsuńSzczęściara ;)
UsuńNigdy nie jadłam takiego połączenia, ale wygląda smacznie.
OdpowiedzUsuńByło naprawdę pyszne!
Usuń