środa, 5 czerwca 2013

Rozpustne śniadanko - mini omleciki biszkoptowe


Jak niektórym z Was wiadmomo, omlet grzybek musi u nas pojawić się na weekendowe śniadanko i już. Smażę więc te grzybki na dwóch albo trzech patelniach równocześnie, żeby nie doszło do rękoczynów, jak ta jakaś głupia... Aż pewnego dnia naszło mnie olśnienie, że wystarczy malutkie smażyć...

Składniki na ok. 6 omlecików:


  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki mąki
  • masło klarowane do smażenia
  • ulubiony dżem


Pianę z jajek ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, zmniejszamy obroty miksera do minimum, wrzucamy żółtka, delikatnie ubijamy, wyłączamy mikser, dodajemy przesianą mąką, delikatnie mieszamy i smażymy na maśle. Podajemy z ulubioną konfiturą lub dżemem, owocami, nutellą itp itd.

Smacznego!



2 komentarze:

  1. super z samego rana.Polecam różnego rodzaju konfitury dostępne na www.anielskieprzysmaki.pl Monika

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne śniadanko, podoba mi się :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...