czwartek, 11 grudnia 2014

Zupa krem z jasnych warzyw z gruszką


Zimno i ponuro za oknem, chce się jeść coś sycącego, rozgrzewającego i poprawiającego humor. Zapraszam do wypróbowania przepisu na szybką i nieskomplikowaną zupę...



Składniki:


  • 1/2 selera
  • 2 pietruszki
  • 2 żółte marchewki (można pominąć jak nie dostaniecie jasnych)
  • 3 ziemniaki
  • gruszka
  • sól, biały pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek
  • masło klarowane
  • parmezan do dekoracji


Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle z oliwą. Wrzucić do garnka, dodać obraną i pokrojoną w kostkę gruszkę, zalać wodą i gotować do miękkości. Zmiksować, doprawić solą i białym pieprzem, podawać z odrobiną oliwy i wiórkami parmezanu.
Proste? To do dzieła!

Smacznego...


Zimowy obiad wegański

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...