poniedziałek, 21 października 2013

Rozgrzewająca grochówka kremówka


Nastała pora rozgrzewających zup, gotujemy krupniki, fasolówki, grochówki, kremy z dyni z imbirem, wszystko, żeby się rozgrzać....

Dzisiaj zapraszam Was na grochówkę.

Składniki dla 4 osób:


  • kawałek zupowego mięska (u mnie było to żeberko jagnięce)
  • szklanka suchego grochu
  • pół selera
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 4 - 5 ziemniaków
  • cebula
  • kawałeczek imbiru
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majeranku
  • sól, pieprz do smaku


Groch namoczyć na całą noc. Żeberko obgotować zdejmując szumowiny, dodać pokrojone warzywa, przyprawy i namoczony groch. Gotować do miękkości, przetrzeć i serwować gorące.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...