środa, 2 października 2013

Pierś w panierce serowej według Okrasy - kuchnia Lidla


Lubię przeglądać przepisy z kuchni Lidla, często są dla mnie inspiracją do przygotowania obiadu, szczególnie jak wena nie nadchodzi...

Składniki dla 4 osób:

  • 1 podwójna pierś kurczaka
  • 2 jajka
  • łyżka płatków owsianych
  • 3 łyżki startego sera Kolumb lub innego twardego żółtego
  • 4 łyżki mąki
  • paczka makaronu spaghetti
  • 4 łyżki posiekanej natki
  • 1 mała papryczka chili
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek
  • olej do smażenia

Piersi kurczaka myjemy, suszymy i kroimy na małe, mniej więcej jednakowej wielkości kotleciki, solimy, pieprzymy i odkładamy na bok. Z roztrzepanych jajek, płatków, sera i połowy natki przygotowujemy panierkę. Mięso panierujemy najpierw w mące, następnie w panierce i smażymy na złoto.
W tym czasie gotujemy makaron, po odcedzeniu skrapiamy go oliwą, dodajemy pozostałą natkę i drobniutko pokrojone chili (bez pestek!).
Na talerz nakładamy porcję makaronu i 2-3 kotleciki, dekorujemy natką.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...