czwartek, 31 stycznia 2013

Pomidorowo- sosowy konkurs


Miło mi zaprosić Was na krótki i nieskomplikowany konkurs z włoskimi sosami Łowicz w roli głównej.

Zasady:
  1. miło mi będzie jak polubisz mój profil na FB - link TUTAJ
  2. jeżeli możesz i masz ochotę, udostępnij info o konkursie na swoim profilu w opcji "publiczne"
  3. odpowiedz na zadanie - co ugotowałabyś/ugotowałbyś z wykorzystaniem sosów Łowicz i wyślij swój pomysł na adres - langejoanna@wp.pl lub zostaw w komentarzu pod tym postem
  4. a może coś ugotujesz i wyślesz razem ze zdjęciem (nie jest to konieczne)?
  5. wysyłka nagród jedynie na terenie Polski
  6. termin nadsyłania zgłoszeń - 07/02, godz. 22
  7. ogłoszenie zwycięzcy - 08/02 w godz. 20-22
  8. komisja konkursowa - ja :)
  9. nagroda - fajna, coś do popróbowania :)
  10. sponsorem nagrody - niespodzianki w konkursie jest Agros Nova, producent sosów Łowicz, który ją również wyśle
TUTAJ możecie znaleźć inspirację do wymyślania dań - mój pomysł :) 

O sosach i moim ich poznawaniu poczytajcie TUTAJ.

Serdecznie was zapraszam do wspólnej zabawy i czekam na Wasze przepisy i propozycje :)


8 komentarzy:

  1. Ja ugotowałabym pomidorówkę... Pyszną, gęstą pomidorówkę z makaronem muszelki. Z kleksem tłustej śmietany na wierzchu...Oj, już zrobiłam się głodna!

    OdpowiedzUsuń
  2. uff, chyba zdążę coś wymyślić ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam!
    Przed chwilką wysłałam przepisy meilem, mam nadzieję, że dotarły do Pani.
    Pozdrawiam!
    Renata D.

    OdpowiedzUsuń
  4. Hmm... uwielbiam takie sosy, mogłabym jeść je codziennie na obiad :) Przychodzi mi do głowy pomysł na potrawę:

    Mięsno-parmezanowe sprężynki z ciasta francuskiego skąpane sosem Łowicz Arrabbiata

    Składniki:
    - 2 arkusze ciasta francuskiego,
    - ok. 150 g mięsa mielonego,
    - parmezan,
    - 1 słoik sosu Łowicz Arrabbiata,
    - sól, pieprz, bazylia do smaku,
    - 1 roztrzepane jajko do posmarowania,
    - olej do podsmażenia.

    Mięso podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy, przyprawiamy do smaku. Ciasto francuskie rozkładamy, lekko smarujemy sosem Arrabbiata, na całej powierzchni rozkładamy równomiernie podsmażone mięso i posypujemy parmezanem. Całość przykrywamy drugim ciastem francuskim. Ostrym nożem kroimy długie paski i skręcamy tak, by powstały sprężynki. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy do zarumienienia.
    Podajemy z sosem Arrabbiata. Smacznego!

    marikac1@wp.pl
    Profil na FB lubię od dawna jako Marika Wojciechowska

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...