niedziela, 6 stycznia 2013

Roladki z polędwiczek wieprzowych na miksie sałat


Roladki z polędwiczki wieprzowej faszerowane serkiem kozim, suszonym pomidorem, listkiem bazylii i kaparami, zawinięte w szynkę szwardzwaldzką, podane na mieszance sałat od Pana Ziółko wymieszanej z olejem z suszonych pomidorów...

No a teraz szczegóły...

Składniki dla 4 osób:


  • 2 średnie polędwiczki wieprzowe, mi wyszło 6 roladek
  • plastry szynki szwardzwaldzkiej
  • opakowanie koziego twarożku
  • 5-6 suszonych pomidorów w oliwie
  • garść listków bazylii
  • 3 łyżki kaparów
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • wykałaczki


Polędwiczki umyć, osuszyć, każdą pokroić na 3 równe kawałki, każdy z nich przekroić wzdłuż i rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Każdy kotlecik posmarować serkiem kozim, ułożyć na nim pokrojone na mniejsze kawałki pomidory, kapary i bazylię. Zawinąć w rulon, opakować w plaster szynki i spiąć wykałaczką. Smażyć na oleju przez ok. 5 minut.

Ja podałam roladki na miksie sałat wymieszanym z olejem z pomidorów suszonych.

Smacznego!




4 komentarze:

  1. Ale fajnie wyglądają, takie połączenie smaków jest idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. 5 minut wystarczy aby były dobrze usmażone w środku?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wystarczy, przecież mięso jest rozbite

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...