poniedziałek, 3 listopada 2014

Bucatini w kremowym serowym sosie z kurczakiem i zielonym kalafiorem


Kolejne danie przygotowane na konkurs Apetiny…



Składniki dla 4 osób:


  • paczka makaronu bucatini
  • 400 g polędwiczek drobiowych
  • 2 szklanki różyczek kalafiora
  • opakowanie serka kremowego Apetina pesto i rukola
  • po łyżce orzeszków pinii i niesolonych pistacji
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz do smaku


Danie jest bardzo łatwe do przyrządzenia, wymaga jedynie dobrej koordynacji w czasie, żeby każdy jego składnik podać ciepły :)
Różyczki kalafiora ugotować na parze. Polędwiczki umyć, osuszyć, posolić, popieprzyć, pokropić oliwą z oliwek i usmażyć na grillowej patelni. Orzeszki uprażyć na suchej patelni. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu zostawiając pół szklanki wody z gotowania. Serek rozprowadzić z 1/4 szklanki gorącej wody z gotowania, dodać do sosu makaron. Jeżeli będzie zbyt suchy, można dodać jeszcze wody. Makaron układać na talerzach, dodać kurczaka i kalafiora, posypać uprażonymi orzeszkami.

Smacznego!


Dania z serkami kremowymi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...