środa, 27 listopada 2013

Wigilijna postna kapusta z grochem


Składniki dla 4 osób:


  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • szklanka żółtego grochu w połówkach
  • cebula
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • sól, pieprz do smaku


Kapustę wycisnąć z soku, włożyć do garnka, zalać wodą i gotować do miękkości, odcedzić (można ją dodatkowo posiekać przed gotowaniem jak jest za grubo pokrojona).
Groch obmyć, zalać wodą i również gotować do miękkości, odcedzić.
Kapustę połączyć z grochem.
Cebulę drobno pokroić, zeszklić na łyżce masła, dodać do kapusty i grochu, posolić, popieprzyć do smaku, dodać łyżkę masła, dusić ok 10-15 minut.

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...