Obłędnie kolorowa, owocowo-mięsno-serowa, a przy tym lekka i lekkostrawna, czyli w sam raz na taki upał jak dziś :)
Składniki na talerz dwuosobowy:
- pół melona
- awokado
- mango
- opakowanie szynki Serrano
- pół opakowania gorgonzoli
- dwie garści rukoli
- 4 łyżki oliwy z oliwek Monini
- 2 łyżki startego parmezanu
- szczypta soli
- garść niesolonych pistacji
Na talerzu ułożyć pokrojone na cząstki awocado, melona i mango. Ułożyć na owocach plasterki szynki i kawałki gorgonzoli.
Przygotować pesto - zmiksować rukolę, oliwę i parmezan ze szczyptą soli na gładką masę.
Polać sosem sałatkę. Posypać pistacjami. Zjadać bez zbytniego zwlekania.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz