Trochę poprzerabiałam przepis na racuchy z kaszą manną dodając ricotty i jabłka - tutaj przepis poprzedni.
Składniki na 12 sztuk:
- 1 jajko
- opakowanie ricotty
- szklanka mleka
- 1,25 szklanki kaszy mannej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru waniliowego własnej produkcji
- 2 jabłka
- olej do smażenia, ja ostatnio używam oleju ryżowego
Wymieszać składniki na ciasto i odstawić na 15-20 minut. Jabłka umyć, obrać, pokroić na małe kawałeczki, dodać do ciasta. Smażyć na niewielkiej ilości oleju na rumiano.
Ja podałam racuszki z serkiem wiejskim i miodem.
Z dodatkiem kaszy manny jeszcze nie próbowałam. Kto wie, co daje w smaku ten dodatek. Będę musiała sprawdzić. :)
OdpowiedzUsuńJest chrupiący w smaku i (uwaga!!!) mega sycący
Usuńale dobre:)
OdpowiedzUsuńPyszne i bardzo pożywne, je ledwie zjadłam dwa...
Usuń