poniedziałek, 7 maja 2012

Wegetariański talerz grillowanych pyszności


























Czego tu nie ma? Bakłażan, pieczarki, cebula, pomidory, bazylia... serek kozi, bryndza, mozarella... było przepyszne i smakowało mojemu bardzo mięsożernemu Mężczyźnie...


A teraz szczegóły...


Roladki z grillowanego bakłażana z serkiem kozim

Bakłażana kroimy wzdłuż, grillujemy, każdy plaster smarujemy serkiem kozim i zawijamy.


Grillowane pieczarki nadziewane

Pieczarki grillujemy, a potem nadziewamy... nadzienie - bryndza z serkiem kozim (pół na pół) roztarta ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku i odrobiną oliwy z oliwek.


Grillowana cebula

Poprostu grillujemy grube plastry cebuli.


Pomidor z mozarellą

Plastry pomidora mieszają się z plastrami mozarelli.


Wykończenie - dekorujemy listkami bazyli zerwanymi w ogródku, całość polewamy oliwą z oliwek, skrapiamy balsamico i serwujemy z bagietką i białym winem...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...