poniedziałek, 7 maja 2012

Pstrąg pieczony na grillu z limonką i koperkiem


Znakomite danie na wykwintną kolację dla dwojga - pieczony na grillu pstrąg pysznie pachnący koperkiem i limonką.

Składniki:
  • 2 pstrągi
  • limonka
  • pęczek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Pstrągi oskrobać, oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Natrzeć solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem, nacieramy również w środku.
Do środka każdej ryby włożyć koperek, plasterki limonki, po łyżce masła i odstawić na ok. 30 minut, żeby smaki mogły się przegryźć.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika z funkcją grillowania na 16 minut, po 8 minut na każdą ze stron. Można też usmażyć na patelni grillowej lub upiec na grillu. Ja piekę w piekarniku - mniej mycia :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...