wtorek, 8 maja 2012

Grillowana pierś kaczki na rukoli


























Szybka i łatwa do przyrządzenia sałatka w sam raz na kolację.


Składniki na kolację dla 2 osób:


  • 2 kacze piersi
  • paczka rukoli Fit&Easy
  • mała czerwona cebula
  • garść pomidorków koktajlowych
  • mała papryczka chili
  • sól, pieprz
  • sos winegret - oliwa, cytryna, czosnek, łyżeczka musztardy, sos sojowy


Piersi oczyścić, posolić i popieprzyć i wrzucić na bardzo rozgrzaną patelnię grillową, piec po ok. 5 minut z każdej strony, wyłożyć na talerz, żeby mięso odetchnęło.
Na talerzu rozłożyć rukolę, cebulę pokrojoną w piórka, pomidorki w połówkach lub ćwiartkach, polać winegretem.
Mięso pokroić wszerz, ułożyć na sałacie i udekorować drobno pokrojoną papryczką.


Powyższy przepis bierze udział w Zabawie kulinarnej dla blogerów pt. "Inspiruje nas Fit&Easy".


Przepisy na sałatki Fit & Easy



2 komentarze:

  1. Zdecydowanie za rzadko jem kaczke, a to przeciez takie pyszne mieso...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...