Dzisiaj sposób na wykorzystanie resztek z obiadu... tortille...
Można je nadziewać wszystkim co się ma w lodówce, podgrzewać przed zawijaniem lub po, podawaćna obiad lub jako przekąskę, nam wybornie skomponowały się z piwem :)
Składniki dla 2 osób:
- 2 tortille (użyłam pomidorowej zakupionej podczas tygodnia meksykańskiego w Lidlu)
- resztki pieczonego kurczaka (ten akurat piekł się w garnku rzymskim z mandarynkami)
- pomidor lub kilka koktailowych
- bazylia
- majonez lub zakąska Marcina
Tortille wysmarowałam zakąską Marcina, położyłam trochę kurczaka, pomidorki pokrojone na ćwiartki, liście bazylii, zawinęłam, przekroiłam na pół i gotowe!
Teraz tajny przepis na zakąskę Marcina.
Składniki:
- kawałek żółtego sera
- kilka ząbków czosnku
- łyżka lub 2 majonezu
Czasem zakąska jest podawana w komplecie z kanapką Marcina:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz