Czego tu nie ma? Bakłażan, pieczarki, cebula, pomidory, bazylia... serek kozi, bryndza, mozarella... było przepyszne i smakowało mojemu bardzo mięsożernemu Mężczyźnie...
A teraz szczegóły...
Roladki z grillowanego bakłażana z serkiem kozim
Bakłażana kroimy wzdłuż, grillujemy, każdy plaster smarujemy serkiem kozim i zawijamy.Grillowane pieczarki nadziewane
Pieczarki grillujemy, a potem nadziewamy... nadzienie - bryndza z serkiem kozim (pół na pół) roztarta ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku i odrobiną oliwy z oliwek.Grillowana cebula
Poprostu grillujemy grube plastry cebuli.Pomidor z mozarellą
Plastry pomidora mieszają się z plastrami mozarelli.
Wykończenie - dekorujemy listkami bazyli zerwanymi w ogródku, całość polewamy oliwą z oliwek, skrapiamy balsamico i serwujemy z bagietką i białym winem...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz