Znakomite danie na wykwintną kolację dla dwojga - pieczony na grillu pstrąg pysznie pachnący koperkiem i limonką.
Składniki:
- 2 pstrągi
- limonka
- pęczek koperku
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
Pstrągi oskrobać, oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Natrzeć solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem, nacieramy również w środku.
Do środka każdej ryby włożyć koperek, plasterki limonki, po łyżce masła i odstawić na ok. 30 minut, żeby smaki mogły się przegryźć.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika z funkcją grillowania na 16 minut, po 8 minut na każdą ze stron. Można też usmażyć na patelni grillowej lub upiec na grillu. Ja piekę w piekarniku - mniej mycia :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz